Zoals gewoonlijk wordt er op het einde van de grote vakantie gecrost op het mooiste 'old school' circuit van België, in Orp Le Grand. Het Waals-Brabantse dorpje ontving zondag meerdere GP-toppers op hun natuurlijke, technische omloop langs en over het riviertje 'De Kleine Gete'.

Het 'kleine Citadel' naast en tegen de krijtrotsflank lag er goed bij en de club had aardig gesproeid na hun wedstrijden van zaterdag. Minpuntje was weer wel dat het voor het publiek een gevaarlijke cross was, omdat tweederde van het circuit slechts afgemaakt was met een lint en niet met een koord of andere afspanning. Met momenten stond er dus ook meer volk op de baan dan naast de baan !

 

Tijdstraining: Net als in Kester en Mol, ook in Orp geen proef voor het officiele BK, maar een gewone internationale wedstrijd. 's Morgens lag het parcours er nog een beetje vettig bij maar toen de zon erdoor kwam was dit snel verdwenen. Desalle was de snelste in de tijdstraining voor Strijbos, De Dycker, Martens, Ramon, Graulus, Dewulf, Simpson, Willems en Wybo.

Reeks 1: Kevin had een goeie reactie aan het hek en schoot samen met Desalle, Strijbos, Simpson en Ramon naar de eerste bocht toe. Desalle kwam als eerste voorbij de holeshotlijn voor Strijbos, Ramon, Simpson, Wybo, Dewulf, Graulus, Boulard, Schmidt, ... Simpson ging reeds naast het voetbalveld voorbij Ramon naar de 3de plek. Ze kwamen als volgt de eerste keer terug uit het bos: Desalle, Strijbos, Simpson, Ramon, Dewulf, Boulard, Graulus, Willems, Wybo, Truyts, Natale en De Dycker. Ken ging echter daar onderuit en kon achteraan terug beginnen. Clement kon al snel een gaatje slaan ten opzichte van Kevin, maar ook hij kon wegrijden van de rest. Simpson maakte nog een foutje en ook Ramon zakte achteruit, zodat we even over halfweg de volgende stand hadden: Desalle, Strijbos, Dewulf, Simpson, Ramon, Boulard, Graulus, Willems, Wybo en Martens. Het was bijna treintje rijden op het technische circuit, enkel Graulus kon nog 2 plaatsen goedmaken ten nadele van Ramon en Boulard.

Uitslag reeks 1: 1.Desalle 2.Strijbos 3.Dewulf 4.Simpson 5.Graulus 6.Ramon 7.Boulard 8.Martens 9.Wybo 10.Damiaens

Reeks 2: Ramon ging als leider naar de eerste bocht met naast zich Strijbos, gevolgd door Dewulf en Desale. Kevin moest echter ruim gaan naar de 2de bocht toe, waardoor Desalle gelijk naar de leiding kon gaan voor Ramon, Dewulf en Martens. Strijbos zat dus op de 5de plaats toen ze voor de eerste keer langs het voetbalveld reden. Het circuit was ondertussen totaal opgedroogd, zodat er redelijk wat stof opwaaide. In de eerste ronden was het dus een beetje uitkijken. Ze kwamen als volgt via de lange afdaling uit het bos: Desalle, Ramon, Dewulf, Martens, Strijbos, Boulard, Simpson, Feytons, Wybo, Sillien, Bakens, ... Na enkele ronden kon Strijbos de 4de plek van Martens afpakken. Simpson kwam echter even later aansluiten en Shaun kon binnendoor gaan bij Kevin, dus zat hij terug 5de. Halfweg was de stand: Desalle, Ramon, Dewulf, Simpson, Strijbos, Martens, Boulard, Wybo,... Shaun kon in de slotfase de 3de plaats van Dewulf nog afnemen om zo 2de te worden in de eindstand. Simpson, Dewulf en Strijbos hadden elk 38 punten, maar door de mindere 2de uitslag van Kevin viel hij net naast het podium.

Uitslag reeks 2: 1.Desalle 2.Ramon 3.Simpson 4.Dewulf 5.Strijbos 6.Martens 7.Graulus 8.Wybo 9.Boulard 10.De Dycker

Dagklassement: 1.Desalle (50p) 2.Simpson (38p) 3.Dewulf (38p) 4.Strijbos (38p) 5.Ramon (37p) 6.Graulus (30p) 7.Martens (28p) 8.Boulard (26p) 9.Wybo (25p) 10.De Dycker (21p)

Kevin: "Het was niet zo top vandaag. De eerste reeks ging nog redelijk, maar ik heb het een beetje rustig aan gedaan. Het parcours lag me helemaal niet, het was zo hard en het lag eigenlijk niet goed. Ik zit ook te sukkelen met mijn enkel, er zit vocht in en ze weten niet echt van waar het komt. Waarschijnlijk een ontsteking of zoiets. Ik kan er niets op verdragen en het doet pijn als ik mijn bot moet aandoen. Ik moet dus telkens van weekend naar weekend rijden, zonder dat ik in de week kan trainen met de motor. Ik kan dus ook geen andere training doen zoals ik wil en zit dus enkel maar te kloten. Ik zal dus blij zijn dat het enkele weken verder is, dat het seizoen afgelopen is. In de 2de reeks wou ik wel, maar ik reed te verkrampt rond waardoor ik al snel dikke armen kreeg en snelheid moest minderen. Het stof viel op zich wel mee omdat de afstanden tussen de piloten na een tijdje groter werden. Ze hebben daarstraks nog wel even gesproeid, maar als ze te veel sproeien wordt het hier telkens een spiegel, dus dat is ook weer niet goed. Het parcours lag gewoon heel moeilijk, waardoor ik onzeker was op de gladde harde stukken. Dit is elk jaar wel, maar nu precies meer. Ze hadden het gisterenavond redelijk nat gemaakt waardoor het vanmorgen slijkerig was en ik denk dat ze de modder er gewoon af gereden hebben, zodat de harde laag sneller naar boven gekomen is."

 

Een uitgebreide foto-reeks, zie je hier. (Foto's: Eric Van Hoydonck)