Zoals jaarlijks stond er op 15 augustus weer de klassieker op de Keiheuvel in Balen op de planning. Strijbos woont slechts op wandelafstand dus voor hem is het een echte thuiswedstrijd. Dit jaar in Balen geen proef voor het Belgisch kampioenschap, dit door de perikelen met de verschillende bonden.

De club had dit jaar slechts een beperkt aantal toppers kunnen vastleggen, doordat het afgelopen zondag nog de GP in Zwitserland was en volgende week is er reeds de GP van Zweden. Enkel Strijbos, Jasikonis, Nagl, Simpson, De Dijcker, Bengtsson en Delince waren aanwezig. Paturel en Febvre waren vastgelegd maar deze hadden hun kat gestuurd.

Vrije training en tijdstraining: 's Morgens was het even een flinke bui tijdens het begin van de traningssessie. Strijbos heeft maar enkele ronden voluit gegaan maar zette toch de 7de tijd neer. Voor hem waren het Jasikonis, Nagl, Bengtsson, Simpson, Ramon en Martens. Achter Kevin maakten De Dijcker, Van Der Mierden en Delince de top-10 compleet. Simpson was voor de eerste keer terug van de partij, na zijn verschillende blessures.

Reeks 1: Het zonnetje was er ondertussen gelukkig reeds enkele keren doorgekomen. Strijbos had een plaatsje geprepareerd naast het hokje, reageerde goed aan het hek en pakte de kopstart. Hij ging echter te snel naar de eerste bocht toe en moest te ver buitenom zodat hij bovenop de buitenwal moest. Simpson werd ook op de buitenwal gedwongen en duwde hierdoor Strijbos nog verder naar buiten en Kevin verloor hierdoor veel tijd zodat hij pas in de 2de helft van het pak zat, bij het uitkomen van de 1ste bocht. Jasikonis nam dus de bende van 42 rijders op sleeptouw voor Delince, Bengtsson, Damiaens, Vandueren, Smets, Ramon, Willems, Simpson, Geukens, Graulus, De Dycker, ... Ze kwamen als volgt de eerste keer terug over het startveld: Jasikonis, Delince, Bengtsson, Damiaens, Vandueren, Simpson, De Dycker, Willems, Smets, Graulus, Geukens, Malin, Strijbos, Truyts, ... Kevin had reeds verschillende plaatsen goed kunnen maken en zat dus na 1 ronde op de 13de plek. En hij ging hard, echt hard, want hij wou natuurlijk een goed resultaat neerzetten op zijn thuiswedstrijd. Halfweg de reeks zat hij al op de 5de plaats achter Jasikonis, Delince, Bengtsson en Simpson. Hij kon Shaun vervolgens te grazen nemen maar maakte toen een foutje zodat deze er terug over kon gaan. Enkele ronden later kon hij terug naar Simpson zijn wiel rijden er terug over geraken. In de slotfase wou hij nog een aanval plaatsen op de 3de plaats van Bengtsson, maar slaagde er net niet in hem te pakken te nemen en moest tevreden zijn met de 4de plek.

Uitslag reeks 1: 1.Jasikonis 2.Nagl 3.Bengtsson 4.Strijbos 5.Simpson 6.Vandueren 7.Damiaens 8.Willems 9.Delince 10.Martens 11.Van Der Mierden 12.Ramon 13.Getteman 14.Smets

Reeks 2: Strijbos pakte weer de holeshot, maar hij werd deze keer door Nagl naar de wal toegeduwd, zodat Max, maar ook Jasikonis erover konden gaan. Ze gingen als volgt de eerste keer naar de buitenzijde van het circuit: Nagl, Jasikonis, Strijbos, Ramon, Martens, Simpson, Delince, Bengtsson. Armanis kon in de 2de ronde reeds naar de leiding doorstoten. Strijbos ging halfweg de reeks voorbij Nagl en toen een ronde later AJ onderuit ging kreeg hij de leidersplaats in handen. Kevin werd met een 4de en 1ste plaats in de reeksen 3de in de eindstand op slechts 2 puntjes van winnaar Jasikonis, die met de Sylvain Geboers Trofee naar huis ging.

Uitslag reeks 2: 1.Strijbos 2.Nagl 3.Jasikonis 4.Simpson 5.Martens 6.Ramon 7.De Dijcker 8.Bengtsson 9.Delince 10.Getteman

Dagklassement: 1.Jasikonis (45p) 2.Nagl (44p) 3.Strijbos (43p) 4.Simpson (34p) 5.Bengtsson (33p) 6.Martens (27p) 7.Ramon (24p) 8.Delince (24p) 9.Damiaens (23p) 10.Willems (21p)

Een uitgebreide foto-reeks van Kevin's thuiswedstrijd, zie je hier.

 

Kevin: "Het ging redelijk vandaag he. In de eerste reeks pakte ik de kopstart maar moest iets te ver naar buiten. Het losse zand wrong wat tegen en ik moest op de wal zelfs naar het herrashek toe. Het duurde een tijdje voor ik daar uit was en daardoor was ik slecht weg. Ik kon dan terug komen tot de 4de plaats. Spijtig echter dat ik Bengtsson niet meer kon pakken voor de laatste bocht. Ik reed niet echt soepel en was wat aan het sukkelen. Ik voelde me niet echt veilig op verschillende plaatsen op het parcours, want ik was niet echt tevreden over mijn vering. Voor de start van de 2de reeks hebben we dan de achtervering een beetje veranderd en dat ging een stuk beter. Ik had weer de kopstart, maar ging weer iets te ver zodat Max en AJ erover kwamen. Het duurde toen een paar ronden eer ik in het juiste ritme kwam want ik moest een beetje wennen aan de vering. Ik begon mijn zelfvertrouwen op te bouwen en kon sneller in de bochten gaan. Toen had ik de goeie snelheid en kon ik Max voorbij gaan. Een ronde later viel AJ en nadien ging het best wel soepel en heb ik weinig risico's meer moeten nemen. Het is alleen spijtig dat het slechts 2 reeksen van 20 minuten waren in plaats van 3 reeksen, want het publiek betaald best wel wat inkom."