Strijbos zal er de komende GP's spijtig genoeg niet bij kunnen zijn, dit vanwege de elleboog-blessure die hij opliep in de GP van Pietramurata. Na zijn bezoek aan Dr. Claes en Dr. De Schrijver afgelopen maandag is hij inneens geopereerd. Daarbij werd de scheur in de spier van zijn elleboog hersteld

en de ontstane ontsteking werd verwijderd. De operatie is succesvol verlopen zodat de herstelling kan beginnen. In Valkenswaard moest Kevin na een halve reeks opgeven omdat de pijn te erg werd en dus ook in de 2de reeks niet van start kon gaan.

 

Kevin: "Zondagnacht had ik zoveel pijn dat ik al wist dat er een operatie zou volgen. Dr. De Schrijver die me eerder al geopereerd heeft stelde voor van gelijk te opereren en de operatie is goed verlopen. De pees is hersteld en de ontsteking is er af. Nu zit ik in het gips voor een week of 10 dagen. Dan wordt het gips verwijderd en zullen ze kijken hoe de genezing verloopt. Als alles goed verloopt ga ik terug in het gips, maar dan met een brace zodat ik terug iets meer kan doen met mijn arm. Vanaf dan is het afwachten hoe de verdere genezing verloopt, voor we kunnen zeggen wanneer ik terug met de motor kan rijden. Voor de operatie hebben ze gezegd dat het 4 weken zou duren voor ik terug zou mogen mountainbiken en vervolgens 2 weken voor ik terug kan motorcrossen. Enkel en alleen als alles goed verloopt. Ik heb de voorkeur om het week na week te bekijken, want ik wil niet te vroeg van start gaan met het risico dat de ontsteking terug komt. Ik ga nu rust inbouwen zodat de kwetsure zo veel mogelijk kan genezen tegen de volgende check-up. Dan hebben we er een beter zicht op wanneer we met de training kunnen herstarten."

Stefan: "We zijn heel teleurgesteld dat Kevin er niet bij zal zijn in de eerstvolgende wedstrijden. Helaas zijn blessures een onderdeel van onze sport. Uiteraard wenst iedereen hem hier het beste en we hopen dat we hem snel weer terug zullen zien in de wedstrijden."