Op 26 maart 2017 vond op de Witte Ruysheuvel in het Nederlandse Oss, de eerste wedstrijd plaats tellende voor de Dutch Masters of Motocross. Later volgen er nog Harfsen (9/04), Emmen (14/05) en de finale wordt gereden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde (16/07)

Er waren heel wat toppers present in het zonnige Oss, dus kreeg het vele publiek aardige wedstrijden te zien.

 

Tijdstraining: Nagl ging als snelste over de Witte Ruysheuvel gevolgd door Strijbos, Herlings, Jasikonis, Tonus, Simpson, Anstie, Paulin, Bengtsson, Dewulf, Graulus, Martens, Genot, ...

Reeks 1: Anstie en Nagl waren de snelste starters van de eerste reeks maar het was Nagl die als leider over het circuit ging. Reeds snel schoof Paulin naar twee en zag Anstie ook Tonus voorbij gaan. Strijbos was als vijfde vertrokken voor Dewulf en Simpson. Tonus maakte een klein foutje en daardoor kregen we de drie Husqvarna's op een rij: Nagl, Paulin en Anstie. Achter hen waren het Tonus, Strijbos, Simpson, Dewulf, Martens, Bengtsson en Herlings. Kevin moest de sterke Shaun erover laten gaan. Anstie ging in de fout zodat Tonus even 3de werd, maar Simpson nam hem niet veel later de 3de plek af. Tonus werd uiteindelijk 4de voor Anstie en Strijbos.

Uitslag reeks 1: 1.Nagl 2.Paulin 3.Simpson 4.Tonus 5.Anstie 6.Strijbos 7.Herlings 8.Martens 9.Bengtsson 10.Dewulf

 

Samenvatting van de eerste reeks:

 

Reeks 2: In de tweede reeks was het weer Nagl die op kop zat, maar deze keer was Herlings aan de binnenkant achter Paulin wel goed mee weg. Simpson zat vierde voor Strijbos, Tonus, Graulus, Anstie, ... In de eerste ronde gingen Tonus en Anstie voorbij Kevin, maar Tonus kwam ten val en moest opgeven. Herlings had er zin in, want hij kon al snel Paulin passeren en reed vervolgens naar Nagl toe. Jeffrey zette een paar keer aan maar kwam telkens net iets te kort. Enkele ronden voor het einde lukte het hem dan toch en kregen Herlings aan de leiding voor Nagl, Paulin, Anstie, Simpson, Strijbos, Jasikons, Bengtsson, Graulus en Martens. Nagl werd winnaar van de eerste Dutch Masters en kreeg Paulin naast zich op het podium. Het derde trapje was voor Herlings. Anstie en Strijbos werden vier en vijf.

Uitslag reeks 2: 1.Herlings 2.Nagl 3.Paulin 4.Anstie 5.Simpson 6.Strijbos 7.Jasikonis 8.Bengtsson 9.Graulus 10.Martens

Daguitslag en tussenstand Dutch Masters: 1.Nagl (47p) 2.Paulin (42p) 3.Herlings (39p) 4.Simpson (36p) 5.Anstie (34p) 6.Strijbos (30p) 7.Bengtsson (25p) 8.Martens (24p) 9.Jasikonis (22p)

 

Samenvatting reeks 2:

 

Extra samenvatting van beide reeksen:

 

Voor een foto-reeks van Oss, klik hier. (Foto's Dirk Van Hoydonck)