Voor de vierde  en tevens laatste wedstrijd van het Belgsiche Kampioenschap, waren we te gast in Kester-Gooik. Deze keer niet meer op de vertrouwde 'Kesterheide’,  omdat de club geen toelating meer kreeg van de nieuwe eigenaars. Organisator AMC De Toekomst Dworp moest dus op zoek naar een

nieuw terrein en dit werd gevonden op nog geen kilometer van de oude omloop.

Wist je datje : Clement Desalle geraakt in Glen Helen gekwetst tijdens de kwalificatie-reeks op zaterdag. Deze week raakte dan bekend dat Clement niet kon deelnemen aan de Motocross Der Naties van volgende week. Joel Smets moest dus op zoek naar een vervanger. Brent Van Doninck is de nieuwe rijder die Team Belgium komt vervoegen, samen met Strijbos en Van Horebeek.

 

Team Suzuki bracht een nieuwe video uit over de algeme samenstelling en werking van het team :

Vrije training en tijdstraining: Deze vond nog plaats op een grasomloop waardoor er nog weinig grip was en het soms zelfs schuiverig was. Herlings reed de snelste tijd voor Strijbos, Van Horebeek, Ramon, Boulard, Dewulf, Getteman, Van Doninck, Verbruggen, Wouts en Graulus. Damon kwam echter ten val en moest forfait geven met een gebroken pink en was dus zijn 2de plaats in het BK kwijt.

Reeks 1: Er was redelijk wat volk opgekomen om de nieuwe omloop te komen bekijken. Doordat hij gelegen is in een kleine vallei, kan je hem het beste vergelijken met de omloop van Tongeren of eventueel met de oude omloop van Pierreux. Strijbos pakte de kopstart en ging met Verbruggen in zijn wiel buitenom in de eerste haakse bocht. Herlings probeerde langs de binnenkant voorbij te gaan, maar Kevin kon met meer snelheid naar de 2de bocht toerijden en Jeffrey voor blijven. Achter dit duo waren het Verbruggen, Ramon, De Leersnijder, Jarva, Van Horebeek, Natzke, truyts, Salaets, ... Na 1 ronde was Ramon van de 4de naar de 3de plaats gegaan en ook Van Horebeek zat al op de 5de plek. Even later zat Van Horebeek reeds op de 4de positie, maar geraakte echter niet voorbij Ramon. Van Doninck schoof in de loop van wedstrijd nog wel op naar de 6de plaats achter de sterke Verbruggen. Voor de rest was er weinig strijd te zien. Enkel op het einde kwam Herlings nog korter op Strijbos, maar een echte aanval kwam er niet. Na deze reeks werd wel duidelijk dat het een mooie omloop is, maar hij is wel veel te lang, met rondetijden van 2:25.

Uitslag reeks 1: 1.Strijbos 2.Herlings 3.Ramon 4.Van Horebeek 5.Verbruggen 6.Van Doninck 7.Truyts 8.Getteman

Reeks 2: Strijbos en Van Doninck begonnen met gelijke punten aan de 2de reeks. Het circuit lag er ondertussen zeer stofferig bij, iets wat je vroeger op de vettige grond van de Kesterheide niet had. De start verliep voor Strijbos niet zo vlot omdat het eerste gedeelte van het startveld er zeer ruw bijlag. Er werd telkens terug over het startveld gedraaid en er was een hobbelige wal ontstaan. Herlings pakte de holeshot voor Dewulf, Ramon, Van Horebeek, Truyts, Strijbos, De Leersnijder, Wouts en Getteman. Na 1 ronde zat Van Horebeek op de 2de plaats achter Herlings. Strijbos zat reeds op de 4de plek achter ramon. Na enkele ronden kon Kevin de 3de plek van Steve afpakken en wist gelijk een gat te slaan. De afstand naar Herlings en Van Horebeek was echter al zeer groot. Even leek Kevin het gat dicht te rijden maar na 15 minuten liet hij zich terugzakken om geen onnodige risico's te nemen. Voor de rest waren er weinig wijzigingen binnen de top-10.
Uitslag reeks 2: 1.Herlings 2.Van Horebeek 3.Strijbos 4.Ramon 5.Truyts 6.Getteman 7.Van Doninck 8.Bakens 9.Verbruggen

Reeks 3: Vervruggen pakte verrassend de kopstart voor Herlings en Strijbos. Van Horebeek ging echter al over Strijbos in de 2de bocht. Herlings liet ook niet te lang op zich wachten en ging al snel over Verbruggen. Toen ze de eerste keer van de heuvel naar beneden kwamen was de stand: Herlings, Verbruggen, Van Horebeek, Strijbos, Wouts, Van Doninck, Getteman, De Leersnijder, Dewulf, Truyts, Ramon, ... In de 2de ronde zag Van Doninck zijn 2de podiumplaats verloren gaan toen hij onderuit ging en tegen Truyts viel. Brent kreeg zijn motor niet meer aan de praat en moest opgeven. De Jerre ging eerst over Verbruggen en niet veel later deed Kevin het hem na. In de loop van wedstrijd zakte Verbruggen naar achter , maar Ramon werkte zich naar 4de plek. Veen spanning zat er voor de rest weer niet in de wedstrijd. Kevin reed zijn eigen wedstrijd, vermits zijn allereerste  Belgische tittel toch binnen was. Ramon werd uiteindelijk 2de in het Belgisch Kampioenschap, voor pechvogel Van Doninck.
Uitslag reeks 3: 1.Herling 2.Van Horebeek 3.Strijbos 4.Ramon 5.Wouts 6.Getteman 7.Verbruggen 8.Truyts 9.Bakens

Daguitslag: 1.Herlings (72p) 2.Strijbos (65p) 3.Van Horebeek (62p) 4.Ramon (56p) 5.Getteman (44p) 6.Truyts (44p) 7.Verbruggen (43p) 8.Bakens (36p) 9.Van Doninck (29p)

Eindstand BK: 1.Strijbos (191p) 2.Ramon (178p) 3.Van Doninck (165p)

 

De foto-reeks van Kester, zie je hier.  (Foto's: Eric Van Hoydonck)

 

Een samenvatting van het BK in Kester:

 

Kevin: "Het was niet zo top vandaag he. De eerste reeks was wel OK, maar de 2 volgende niet. Het ging niet vlot en dan was er ook nog het vele stof, wat het niet gemakkelijk maakte. Als ze dan op enkele plekken sproeiden, dan was het er glad, dus het was een beetje tussenin. Het was een goeie training voor volgende week in Maggiora. Het positieve is natuurlijk dat ik de Belgische tittel binnen heb. Dat is de rede waarom ik naar hier kwam. De nieuwe omloop is anders dan de oude Kesterheide, maar ik denk dat hij best OK is voor het publiek. Ik denk dat de club een goeie zaak gedaan heeft en ik hoop dat ze hier de komende jaren nog kunnen organiseren.