Voor de derde en voorlaatste ronde van de Belgisch Kampioenschap moesten de rijders naar het mooiste 'old school' circuit van België, in Orp Le Grand. Het pittoreske Waals-Brabantse dorpje ontving zondag meerdere GP-toppers op hun natuurlijke, technische omloop langs en over het riviertje

'De Kleine Gete'. Het 'kleine Citadel' lag er 's morgens weer fantastisch bij en de toeschouwers kregen mooie wedstrijden te zien naast en tegen de krijtrotsflank. Dit jaar werd er weer in de andere richting gereden en hier en daar werden er aanpassingen doorgevoerd.

Minpuntje was wel dat het voor het publiek een gevaarlijke cross was. Op twee-derde van het circuit was het parcours slechts afgemaakt met een lint. Geen koord of andere afspanning. Op en rond het voetbalveld waren nadars voorzien maar tegen de heuvel enkel lint. Met momenten stond er dus ook meer volk op de baan dan naast de baan !

Training: De club had gesproeid, maar niet teveel want er was immers regen voorspeld. 's Morgens lag het er dus goed bij. Desalle had de snelste trainingstijd voor Strijbos, Paulin, Fraulus, Van Doninck, Ivanov, Wouts, De Dycker, Covington, Ramon en Vandueren.

Reeks 1: Ramon pakte de kopstart voor Strijbos, Desalle, Paulin, Graulus, Willems, Truyts, Covington, ... Het was echter Desalle die de eerste keer terug uit het bos van Orp Le Grand te voorschijn kwam, gevolgd door Paulin, Strijbos, Graulus, Ramon, Boulard, Hebette, Truyts, Willems, Silien, ...  Veel positiewijzigingen waren er niet in de top-10, enkel Truytrs kon zich opwerken naar een 6de plek met Van Doninck achter hem. De Dycker had een slechte start maar kon zich toch nog tot een 9de positie rijden.

Uitslag reeks 1: 1.Desalle 2.Paulin 3.Strijbos 4.Graulus 5.Ramon 6.Truyts 7.Van Doninck 8.Willems 9.De Dycker 10.Covington

Reeks 2: Het was ondertussen nog steeds droog gebleven en het stof begon aardig op te komen op de harde baan van Orp. Deze keer was het Graulus die de snelste starter was, maar in de lange linkse bocht ging Paulin reeds mooi binnendooor naar de leiding. Strijbos zat er vlak achter met Desalle reeds in zijn wiel. Even verder kon ook Strijbos Graulus reeds te grazen nemen en opschuiven naar de 2de plek. Achter Desalle waren het Vandueren, Truyts, Wouts, Boulard, Martens, Covington, Damiaens, Salaets, Ramon, ... Desalle was naar Orp gekomen om te winnen, en reeds in de eerste ronde was hij voorbij Kevin gegaan, op jacht naar Paulin. Deze kon The Panda nog even achter zich houden, maar in de 3de ronde had Clement er genoeg van en stootte door naar de leiding.

De stand was toen: Desalle, Paulin, Strijbos, Graulus, Ramon, Truyts, Covington, Boulard, Wouts, Martens,... Net als in reeks 1 bleef de top-10 bijna ongewijzigd, enkel Convington en De Dycker schoven nog op naar de 6de en 9de plaats. Graulus kwam nog sterk opzetten in de slotfase, maar Kevin kon zijn aanval afslaan.

Uitslag reeks 2: 1.Desalle 2.Paulin 3.Strijbos 4.Graulus 5.Ramon 6.Covington 7.Vandueren 8.Truyts 9.De Dycker 10.Wouts

Reeks 3: Graulus zat weer op kop, maar Desalle hing er al naast in de 2de bocht. Strijbos zat op drie, gevolgd door Truyts, Ramon, Hebette, Paulin, De Dycker, Covington, Van Doninck, Wouts, ... Toen ze naast het voetbalveld kwamen zat Kevin reeds op de 2de plek achter Desalle en Graulus zat er vlak achter. Deze keer kon Kevin de 2 plaats behouden en bleef steeds kort in het wiel van Desalle. Na 3 ronden was de stand: Desalle, Strijbos, Paulin, Graulus, Ramon, de Dycker, Truyts, Covington, Van Doninck, Wouts, ... Heel de dag was het bijna droog gebleven tot het halfweg de derde reeks begon te regenen. De baan lag er al snel glibberig bij, zodat er geen risico's meer genomen werden door de piloten. De top-10 bleef dus gehandhaafd, enkel Covington zakte in de laaste ronde ver terug. Het podium was dus snel duidelijk. Desalle als verdiend winnaar, met Paulin en Strijbos naast hem.

Uitslag reeks 3: 1.Desalle 2.strijbos 3.Paulin 4.Graulus 5.Ramon 6.De Dycker 7.Van Doninck 8.Wouts 9.Truyts 10.Ivanov

Dagklassement: 1.Desalle (75p) 2.Paulin (64p) 3.Strijbos (62p) 4.Graulus (54p) 5.Ramon (48p) 6.Truyts (41p) 7.De Dycker (39p) 8.Invanov (33p) 9.Vandueren (31p) 10.Covington (30p)

 

Tussenstand BK: 1.Brent Vandoninck (136p) 2.Damon Graulus (129p) 3.Kevin Strijbos (126p) 4.Steve Ramon (122p) 5. Jeffrey Dewulf (90p) 6.Jasikonis (81p) 7.Desalle (75p) 8.Simpson (75p) 9. Herlings (75p) 10.Nagl (66p) 11.Paulin (64p) 12.Febvre (54p) 13.Dev Dycker (53p)

 

De foto's van Orp Le Grand, zie je hier. (Foto's: Eric Van Hoydonck)