Voor de 19de en allerlaatste GP van het lange seizoen van 2017, moesten de piloten en teams naar Villars-sous Ecot. Het is een klein dorpje met slechts een kleine 400 inwoners en ligt ten oosten van Frankrijk op slechts een 20-tal km van Zwitserland.

Lees meer...

Na Amerika kregen we een GP die terug dichter bij huis was, want de teams moesten naar het TT-circuit in het Nederlandse Assen. Net als vorig jaar werden er tonnen zand aangevoerd om voor de tribunes een tijdelijk parcours aan te leggen. Bijna geen publieksmogelijkheden naast de baan,

Lees meer...

Voor de 17de GP van het seizoen moest iedereen met zijn materiaal terug de grote plas over naar het WW Motocross Park in Jacksonville-Florida voor de GP van de USA. Het is de eerste keer dat er daar een GP georganiseerd werd. Het circuit is gekend als het beste parours van de staat Florida.

Lees meer...

Zoals gewoonlijk wordt er op het einde van de grote vakantie gecrost op het mooiste 'old school' circuit van België, in Orp Le Grand. Het Waals-Brabantse dorpje ontving zondag meerdere GP-toppers op hun natuurlijke, technische omloop langs en over het riviertje 'De Kleine Gete'.

Lees meer...

 

Voor de 16de Gp van dit lange seizoen trokken de piloten naar het eens zo vertrouwde 'Glimminge Motorstadion' in Uddevalla. Deze Zweedse GP stond immers vorig jaar niet op de kalender, maar is er nu terug bij. Uddevalla ligt in het hart van de Zweedse West-kust, ten noorden van Göteborg.

Lees meer...

Zoals jaarlijks stond er op 15 augustus weer de klassieker op de Keiheuvel in Balen op de planning. Strijbos woont slechts op wandelafstand dus voor hem is het een echte thuiswedstrijd. Dit jaar in Balen geen proef voor het Belgisch kampioenschap, dit door de perikelen met de verschillende bonden.

Lees meer...

Voor GP-15 was het GP-circus voor de 2de keer te gast in het Zwitserse Frauenfeld. Het is gelegen tussen Zürich en de Bodensee, vlakbij de Duitse en Oostenrijkse grens. Net als vorig jaar werd er op het plaatselijke industrieterrein een volledig nieuw circuit opgebouwd.

Lees meer...

Voor de 14de GP waren we te gast in Lommel voor Kevin zijn thuis-wedstrijd en vorig jaar wist Strijbos hier zelfs de GP te winnen. De grote beruchte zandbak 'De Heeserbergen' is geliefd voor de ene en maakt het leven moeilijk van anderen. Bijna heel de GP-top woont kort in de buurt van dit parcours en

Lees meer...

Vorig jaar had AMC De Toekomst Dworp een nieuwe locatie gevonden voor hun jaarlijkse wedstrijd, omdat men niet meer terecht kon op hun vertrouwde Kesterheide omwille van groenperikelen. Deze locatie kon echter slechts eenmalig gebruikt worden, maar nu hoopt de club terug een vaste stek

Lees meer...

 Eind juli is het tijd voor een tradionele GP op een old-skool-track... jawel... voor de 13de GP van 2017 zijn de piloten weer te gast op het 'Loketské Serpentiny Circuit' in het Tsjechische Loket. Dit jaar werden er weinig aanpassingen gedaan aan het circuit, enkel werden er wat kombochten extra aangelegd.

Lees meer...

In het Portugese Agueda, gelegen op slechts 75 km ten zuiden van Porto, werd voor de twaalfde keer dit seizoen gestreden voor de WK-punten. Strijbos was er terug bij, na zijn afwezigheid op de afgelopen 5 GP's, wegens zijn elleboog-blessure. Hij is nog niet 100% maar het komt goed. 

Lees meer...