Eind juli is het tijd voor een tradionele GP op een old-skool-track... jawel... voor de 13de GP van 2017 zijn de piloten weer te gast op het 'Loketské Serpentiny Circuit' in het Tsjechische Loket. Dit jaar werden er weinig aanpassingen gedaan aan het circuit, enkel werden er wat kombochten extra aangelegd.

Lees meer...

In het Portugese Agueda, gelegen op slechts 75 km ten zuiden van Porto, werd voor de twaalfde keer dit seizoen gestreden voor de WK-punten. Strijbos was er terug bij, na zijn afwezigheid op de afgelopen 5 GP's, wegens zijn elleboog-blessure. Hij is nog niet 100% maar het komt goed. 

Lees meer...

Goed nieuws vanuit het Strijbos-kamp. Op 13 juni kreeg Kevin immers groen licht om terug te starten met de motor-trainingen. Langzaam terug opbouwen was de boodschap, want het was immers geleden van de GP van Valkenswaard van 23 april, dat hij nog op de motor gezeten had.

Lees meer...

Het Eurocircuit in Valkenswaard was dit weekend het strijdtoneel voor de eerste Nederlandse GP van 2017, want later in het seizoen volgt er nog de GP op het race-circuit van Assen. Op het circuit was er niet zoveel veranderd ten opzichte van vorig jaar. De start lag er wel terug bij zoals vroeger.

Lees meer...

Op slechts 15 kilometers ten noorden van het Garda-meer vond de 5de GP van 2017 plaats op het 'Ciclamino-circuit' in Pietramurata ten midden van de Dolomieten van Trentino. Het was echter de eerste Europese GP, waar de meeste piloten al lang op zaten te wachten, want al die verre verplaatsingen

Lees meer...

De 4de GP van het seizoen werd verreden in het verre Mexico. De 4de en voorlopig laatste overzeese GP in rij voor we aan het Europese gedeelte beginnen, binnen 2 weken in het Italiaanse Pietramurata.

In 2014 werd het volledig nieuwe, 1575m lange, 'Parque Metropolitano de Léon'-circuit in Mexico

Lees meer...

Op 26 maart 2017 vond op de Witte Ruysheuvel in het Nederlandse Oss, de eerste wedstrijd plaats tellende voor de Dutch Masters of Motocross. Later volgen er nog Harfsen (9/04), Emmen (14/05) en de finale wordt gereden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde (16/07)

Lees meer...

Na een weekje rust stond er terug een overzeese GP op de kalender, namelijk deze van Argentinië.

Het is reeds het derde jaar op rij dat er een GP wordt verreden in Neuquen op de Patagonia Race Track. De grote stad Neuquen ligt centraal in Argentinië maar het circuit ligt echter nog zo'n 500km

Lees meer...

In Pangkal Pinang in Indonesië vond de 2de GP van het WK plaats. Een compleet nieuw circuit werd er aangelegd op het eiland Bangka, ten noorden van de hoofdstad Jakarta. Het was de eerste keer dat alle huidige MX2 en MXGP-rijders in Indonesië reden, want het was immers van 1997 geleden dat hier nog

Lees meer...

Het wereldkampioenschap motorcross MXGP is van start gegaan. Het is reeds voor de vijfde keer op rij dat de openings-GP een nacht-GP is, welke dus verreden werd onder kunstlicht, en deze vond natuurlijk weer plaats in één van de rijkste landen ter wereld ... Qatar.

Lees meer...